Prevoz iz EU

Prevoz pokojnika Varnica


Telefon - WhatsApp/Viber: +38765 735 154


Dostupni smo 24/7h

Prevoz pokojnika iz Italije u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru

Radimo tako sto za svaku zemlju ili regijon saradjujemo sa pogrebnim drustvom koje ima najvise iskustva za prevoz pokojnika bas iz tog mjesta..
Po zakonima Italije potreban je Limeni ulozak (sanduk) i drveni. Na limenom sanduku ne smije biti staklo kroz koje se vidi glava pokojnika nego mora biti skroz zatvoren. Takođe na limeni sanduk je potrebno ugraditi pogrebni filter koji mozete kupiti kod svih malo bolje snadbjevenih pogrebnika.
Sto se tice drvenog sanduka Italija nema odredjeno od kog drveta treba biti kao ni dimenzije ali je potrebno da poklopac i donji dio spajaju 24 sarafa to mora biti tacno 24 ni manje ni vise.
Jos od opreme morate imati spremno kalajne sipke za zavarivanje limenog sanduka. Neke zemlje vec izbacuju potrebe za zavarivanjem kao sto su Svajcarska, Austrija, Njemacka dovoljno je samo zalijepiti jacom trakom ili nekim silikonom. Ali u italiji na 99% mijesta je to jos potrebno.
Za izdavanje sprovodnice koja je glavni dokument koji vam je potreban za prevoz pokojnika u neke od zemalja exYu iz Italije (Hrvatska, Bosna, Srbija, Crna Gora) potrebno je sledece :

 1. Sprovodnica izdata od opstine u Italiji u kojoj je smrt nastupila
 2. Rodni list pokojnika ako nema onda potvrda o drzavljanstu zemlje u koju se vozi i neki dokument sa slikom
 3. Smrtni List na medjunardnom obrazcu koji se vadi u Comuni (opstini gdje smrt nastupila)
 4. Potvrda doktora o uzroku smrti
 5. Potvrda da tijelo moze biti pokopano
 6. Dokaz da postoji rezervisano grobno mjesto u zemlju gdje se vozi
 7. Pasos nekog od najblize rodbine ko ustvari zastupa pokojnika (dijete, brat, sestra….)
 8. Naziv pogrebnog preduzeca koje vrsi prevoz kao i broj tablica ime vozaca itd..

Redoslijed je sledeci prvo se ide u Opstinu i izvade dokumenti pod rednim brojem 4. 5. 6. dokumenti se skeniraju ili slikaju telefonom i salju na email konzulata zemlje u koju se vozi pokojnik, pri dobijanju tih papira konzulat izdaje NullOsta a to jest papir kojim odobravaju prevoz pokojnika u zemlju. Nakon toga pogrebnik dolazi sa pogrebnom opremom vrsi prpremanje pokojnika zavarivanje sanduka koje se vrsi pod nadzorom inspekcije (termin za nadzor se dogovara u mrtvacnici ili u opstini) nakon toga dobija se potvrda iz policije da je sve dobro obavljeno i ide se u opstinu vaditi Talijanska sprovodnica i Smrtni list na medjunarodnom obrazcu. Kad se prikupi potrebna dokumentacija ide se u konzulat i dobija Sprovodnica.

Organizacija prevoz iz inostranstva u BiH Bosnu. Biti ruka podrške u teškim trenucima je velika čast, ali i odgovornost. Kroz svoju dugogodisnju tradiciju, imamo privilegiju brinuti se za tugujuće, olakšati sve poteškoće, brige i procedure pri sprovodu odnosno sahrani. Iznimno njegujemo sve vrijednosti koje tugujući, porodica i rodbina prolaze u teškim trenucima. Svoju svrhu i cilj ispunjavamo kao vaši prijatelji i ruka utjehe i podrške. Kroz godine rada specijalizovani smo se u ovoj oblasti, te svoje usluge pružamo duž cijele BiH, ali i Europske Unije te čitavog svijeta. Posebno iskustvo i stručnost posjedujemo u inostranom prevozu pokojnika, a detaljnost i pažnju posvećujemo svakom zahtjevu i usluzi koja se postavi pred nas. Zahvaljujemo vam jer nam u najtežim trenucima ukazujete svoje povjerenje u nas rad.

 1. 24 sata smo tu za vas u najtezim momentima
 2. Hitno dolazimo po pozivu
 3. Profesionalni vozači
 4. Savremeno opremljena vozila
 5. Organizacija sahrane
 6. Posjedujemo sve potrebne licence i dozvole za obavljanje prevoza!
 7. Pratimo sve običaje i imamo iskustvo u prevozu pokojnika svih nacionalnosti
Dosadasni prevoz pokojnika iz inostranstva

Polja označena sa * su obavezna !! Kontaktiranje je potpuno besplatno i oslobođeno bilo kakve naplate. I informacije vam pružamo bez bilo kakve obaveze prema nama!

Cijenovnik prevoza pokojnika iz inostranstva na teritoriju Balkana

Što se tiče cijene prevoza pokojnika ona se formira na osnovu kilometara koje treba prijeći dok se ne obavi isti kao i pogrebne opreme za koju se porodica odluči.

Naša tarifa za prevoz pokojnika se formira na osnovu kilometara koje treba preći, a cijena po kilometru varira u rasponu od 0.30 do 0.70 eura. Ove cijene su prilično slične za sve zemlje Evropske unije, uključujući Italiju, Sloveniju, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Dansku i Holandiju. Dodatno, mi smo tu da završimo sve potrebne administrativne procedure bez dodatnih troškova za vas.

Što se tiče opreme za pogreb, cijene variraju u zavisnosti od vaših preferencija. Osnovna verzija, izrađena od mekog drveta, košta oko 200 eura, dok se cijena za opremu od tvrdog drveta poput hrasta kreće oko 350 eura. Naravno, opcije su različite i mogu ići i do nekoliko hiljada eura, u zavisnosti od luksuza i kvaliteta.

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme iznad, i odmah ćemo vam poslati detaljne informacije o proceduri prevoza, zajedno sa tačnom cijenom. Ako želite, možete nas i direktno kontaktirati.

 1. Za naše klijente vršimo prikupljanje sve potrebne dokumentacije za prevoz pokojnika.
 2. Obavljamo cijelu organizaciju sahrane u domovini, poštujemo sve rokove i običaje..
 3. Prevoz pokojnika vršimo koristeći najmodernija klimatizovana vozila, te sarađujemo s pogrebnim službama koje nemaju problema u komunikaciji na stranim jezicima, što olakšava međunarodne aranžmane.

Što se tiče cijene prevoza pokojnika ona se formira na osnovu kilometara koje treba prijeći dok se ne obavi isti kao i pogrebne opreme za koju se porodica odluči.

Uredjivanje pokojnika kao i postovanje obicaja

U ovim teškim trenucima, razumemo važnost dostojanstvenog i poštovanja punog uređenja pokojnika pred sahranu. Želimo da Vam pružimo našu podršku i stručnost kako bismo zajedno osigurali da poslednji trenuci provedeni sa vašim voljenim budu dostojanstveni i poštovani.
Naša usluga uređenja pokojnika pred sahranu obuhvata sve detalje koji su Vama bitni. Naš iskusni tim posvećen je osiguranju da vaš voljeni izgleda mirno i dostojanstveno tokom ceremonije sahrane. To uključuje pripremu tela, oblačenje u odeću po vašem izboru ili u skladu sa željama pokojnika, kao i sve druge zahteve koje imate.
Takođe, nudimo usluge šminkanja i friziranja, tako da vaš voljeni izgleda kao sećanje koje ćete zauvek čuvati. Naš cilj je da pružimo podršku vama i vašoj porodici u ovom teškom periodu i da vam olakšamo organizaciju poslednjeg ispraćaja.
Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo razgovarali o vašim željama i potrebama, i kako bismo zajedno osmislili plan koji će najbolje odražavati život i ličnost vašeg voljenog.
Saučešće

Najvažniji pravoslavni običaji: – Nošenje crnine, koja je simbol žalosti, od strane porodice i bliskih prijatelja.
– Izražavanje saučešća porodici.
– Porodica bi trebala biti prisutna pored kovčega prije početka molitve i dolaska sveštenika.
– Unošenje pokojnika u crkvu i cjelivanje.
– Sahranjivanje se obavlja na groblju, uz običaj da se baci komadić zemlje u grob.
– Praksa uzimanja hrane ili pića, poput soka ili meze, za dušu pokojnika.
– Stariji članovi porodice trebali bi provesti noć kraj pokojnika kada se tijelo donese kući, jer je običaj kod Srba da pokojnik prenoći u kući u kojoj je živio.
– Održavanje sedmice (posle sahrane), četrdesetnice, polugodišnjice i godišnjice od smrti.
KREMIRANJE I DONIRANJE ORGANA PRAVOSLAVNA CRKVA NE DOPUŠTA.


Katolički običaji
– Posljednji ispraćaj okupljenih oko sanduka pokojnika
– Održavanje službe.
– "Misa Zadušnica".
– Oproštaj sa pokojnikom
( Većinom su to slične stvari kao i kod pravoslavne crkve)

Islamski običaji
– Pokojnik treba biti sahranjen što prije nakon smrti, pa organizacija sahrane počinje odmah nakon smrti.
– Tijelo se pere tri puta.
– Sahrani prisustvuju samo muškarci
– Žene su obavezne nositi crnu maramu, dok muškarci trebaju obući tamno odijelo.
– Period žalosti traje 40 dana.

 1. Porodicu oslobadjamo bilo kakvog hodanja i završavanja dokumentacije, potrebno je samo da nam obezbijedite osnovne podatke o preminuloj osobi.
 2. Obavljamo cijelu organizaciju sahrane u domovini, poštujemo sve rokove i običaje..
 3. Prevoz pokojnika vršimo koristeći najmodernija klimatizovana vozila, te sarađujemo s pogrebnim službama koje nemaju problema u komunikaciji na stranim jezicima, što olakšava međunarodne aranžmane.

Ukoliko odlučite da prevoz vaših najmilijih obavlja Varnica Prevoz u toku obavljanja prevoza u svako doba imate informaciju gdje se nalazi ekipa sa tijelom pokojnika od 0-24h

Prevoz u Banjaluku


Vršimo prevoz pokojnika iz Austrije za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Crne Gore za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Italije za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Slovenije za Bosnu i Hercegovinu


Prevoz pokojnika iz Nemačke u Srbiju


Sta je sve potrebno od dokumentacije i kakva je procedura?


Prevoz pokojnika iz Holandije i Belgije


Prevoz pokojnika iz Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu


Prevoz pokojnika iz Njemačke za Hrvatsku


Prevoz pokojnika iz Crne Gore


Prevoz pokojnika iz Inostranstva


Prevoz urne


Kontaktirajte nas besplatno


Običaji i uređivanje pokojnika


Cjenovnik prevoza pokojnika