Prevoz iz EU

Prevoz pokojnika Varnica


Telefon - WhatsApp/Viber: +38765 735 154


Dostupni smo 24/7h

Potrebna dokumentacija i procedure potrebni za prevoz pokojnika iz inostranstva

Procedura za dobijanje sprovodnice za skoro sve evropske zemlje je ista.

Zahtjev za dobijanje sprovodnice podnosi rodbina ili pogrebno drustvo uz punomoc rodbine. Punomoc treba biti ovjerene od organa BiH ili zemlje iz koje se vrsi prevoz pokojnika..

Sta je sve potrebno za prevoz pokojnika (Sprovodnicu):
Putna isprava preminule osobe (ukoliko nema potrebno je priloziti rodni list ili potvrdu o drzavljanstvu) Sterbeurkunde izvod iz maticne knjige umrlih (obavezno na medjunarodnom obrazcu) dobija se u opstini ili mjesnoj kancelariji. Leichenpass dokument za umrle osobe koje izdaje nadlezni organ (Austrije, Njemacke, Slovenije, Svajcarske….)pretezno to izdaje sanitarni inspektor. Todesbescheinigung potvrda doktora o uzroku smrti dobija se u bolnici u kojoj je smrt nastupila ili od doktora koji je izlazio na teren da utvrdi smrt. Potvrda o rezervisanom grobnom mjestu u zemlji u koju se prevozi. Dobija se u mjesnom groblju ili od vjerskog radnika. Podatci o pogrebnom vozilu, vozacima, preduzecu koje vrsi prevoz kao i mjestu prelaska granica, to je nasa obaveza.

Nakon prikupljanja svih dokumenata (Mi vam tu pomazemo) idemo u Ambasadu i zavrsavamo zadnji dokument to jest SPROVODNICU i spremni smo za put u domovinu.
Ukoliko je u pitanju Ekshumacija :
Potrebno je prije organizacije prevoza traziti saglasnost od organa (Ministarstva zdravlja, ili se javiti u konzulat) zemlje u koju se prevozi. Ostala procedura i papiri su isti..


  1. Za naše klijente vršimo prikupljanje sve potrebne dokumentacije za prevoz pokojnika.
  2. Obavljamo cijelu organizaciju sahrane u domovini, poštujemo sve rokove i običaje..
  3. Prevoz pokojnika vršimo koristeći najmodernija klimatizovana vozila, te sarađujemo s pogrebnim službama koje nemaju problema u komunikaciji na stranim jezicima, što olakšava međunarodne aranžmane.

Što se tiče cijene prevoza pokojnika ona se formira na osnovu kilometara koje treba prijeći dok se ne obavi isti kao i pogrebne opreme za koju se porodica odluči.

Ukoliko odlučite da prevoz vaših najmilijih obavlja Varnica Prevoz u toku obavljanja prevoza u svako doba imate informaciju gdje se nalazi ekipa sa tijelom pokojnika od 0-24h

Polja označena sa * su obavezna !! Kontaktiranje je potpuno besplatno i oslobođeno bilo kakve naplate. I informacije vam pružamo bez bilo kakve obaveze prema nama!

Prevoz u Banjaluku


Vršimo prevoz pokojnika iz Austrije za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Crne Gore za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Italije za Bosnu i Hercegovinu


Vršimo prevoz pokojnika iz Slovenije za Bosnu i Hercegovinu


Prevoz pokojnika iz Nemačke u Srbiju


Sta je sve potrebno od dokumentacije i kakva je procedura?


Prevoz pokojnika iz Holandije i Belgije


Prevoz pokojnika iz Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu


Prevoz pokojnika iz Njemačke za Hrvatsku


Prevoz pokojnika iz Crne Gore


Prevoz pokojnika iz Inostranstva


Prevoz urne


Kontaktirajte nas besplatno


Običaji i uređivanje pokojnika


Cjenovnik prevoza pokojnika